Cum ne-am distrat la primul nostru atelier – Spectacolul Chimiei

Primul atelier a fost plin de emoții, atât pentru echipa Hubi`s Lab, cât și pentru cei mici care au pășit timid în micul nostru laborator de chimie. Dar emoțiile au dispărut imediat ce ne-am cunoscut și am aflat că avem în comun pasiunea pentru experimente. Pentru a experimenta împreună, am învățat mai întâi care sunt regulile într-un laborator de chimie și cum trebuie să ne comportăm ca să ne iasă cu succes toate experimentele propuse!

Echipați cu eprubete, pipete și o mulțime de substanțe am învățat ce sunt acizii și bazele și am experimentat împreună chimia dintre cele două. Copiii au fost fericiți să afle că pot și ei să își testeze substanțele acasă folosind propriul lor indicator de pH făcut din varză roșie. Dacă vreți și voi să realizați acest experiment acasă, puteți să găsiți aici rețeta noastră. Așa că, dragi părinți, să nu vă mirați dacă copiii vor dori să cerceteze ce pH care săpunul lor sau dacă limonada lor este suficient de acidă!

În tabăra copiilor mici, distracția a fost în toi și dincolo de acizi și baze, aceștia au fost fascinați de explozia de culori  și de reacțiile explozive pe care le-au obținut. În grupa copiilor mai mari, exuberanța a fost mascată de seriozitatea cu care au lucrat în a finaliza experimentele individuale. În final, entuziasmul micuților chimiști a fost nemărginit când au descoperit prin propriile lor experimente ceea ce au învățat teoretic în cadrul atelierului!

Și pentru că orice început de drum este greu, ne-am bucurat să avem susținerea unor oaspeți de seamă! Alături de noi au fost prietena noastră Anca de la Anca`s Diary – Confessions of a fashion mom, mămica simpaticului Mark, care a povestit aici despre atelierul nostru și Mihaela, prietena noastră de la EduMarket, care a povestit aici cum s-a simțit Eva, fetița ei în laboratorul nostru de chimie!

A fost cu adevărat un atelier special, în care am învățat multe lucruri noi, dar ne-am și distrat împreună! Dacă vreți să participați și voi la unul din atelierele noastre, vizitați pagina noastră de ateliere!

0

Start typing and press Enter to search